Unde sunt? > Acasa > Carti > Literatura universala > Orele

Orele

scrisa de Michael Cunningham

Orele de Michael Cunningham Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Michael Cunningham
Traducator (i): Magda Teodorescu
Numar de pagini: 204 pagini
ISBN: 978-973-46-2175-0
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Intr-o dimineata mohorata, in Londra anului 1923, Virginia Woolf se trezeste dintr-un vis care o va determina sa scrie Doamna Dalloway. In Greenwich Village-ul timpului nostru, Clarissa Vaughan pregateste o petrecere pentru ziua de nastere a fostului ei iubit, un poet bolnav de SIDA. Intr-un Los Angeles al anului 1949, Laura Brown pregateste ziua de nastere a sotului ei si nu se poate abtine sa citeasca din Woolf. Odata inceputa povestea lor, cele trei destine se intrepatrund, se reflecta ca intr-o oglinda, chiar si in cel mai marunt moment al vietii.

Romanul a stat la baza peliculei omonime, distinsa cu cele mai prestigioase premii din lumea filmului: doua Globuri de Aur (pentru cel mai bun film, cea mai buna actrita – Nicole Kidman), Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin (pentru cea mai buna interpretare feminina: Nicole Kidman, Meryl Streep si Julianne Moore), doua premii BAFTA (pentru cea mai buna actrita in rol principal – Nicole Kidman – si pentru cea mai buna muzica) si premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal (Nicole Kidman).


Carti similare cu Orele

Berta Isla

Berta Isla

de Javier Marias

mai mult
Sanctuar

Sanctuar

de William Faulkner

mai mult
Zgomotul si furia

Zgomotul si furia

de William Faulkner

mai mult



Recenzii

Dan Grecu Dan Grecu pe 2013-10-23 19:33:18 Rating:

Voi încerca in cele ce urmează să comentez puţin cartea si filmul cu acelasi nume. Cu toate că putem găsi diferenţe între romanul scris de Michael Cunningham si ecranizarea fidela a acestuia, temele pe care le trateaza sunt aceleaşi. Diferenţele, acolo unde există, apar doar în ceea ce priveşte accentului pus pe anumite teme, date fiind diferenţele inerente dintre o carte si un film.
The...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Dan Grecu
Recenzii: 2
Carti citite: 3

sandybook
Recenzii: 3
Carti citite: 146