Povestea mea

scrisa de Michelle Obama

Povestea mea de Michelle Obama Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Povestea mea 34.99 lei *
Povestea mea 44.91 lei *
Povestea mea 49.99 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Litera
Autor (i): Michelle Obama
Numar de pagini: 624 pagini
ISBN: 978-606-33-3008-7
Anul aparitiei: 2018
Descriere: Micuța Michelle Obama și-a petrecut copilăria în cartierul South Side din orașul Chicago, împărțind aceeași cameră cu fratele ei, Craig, în apartamentul de la etaj al familiei, jucându-se de-a prinselea prin parc și învățând de la părinții săi, Fraser și Marian Robinson, să spună întotdeauna și fără teamă ceea ce gândește. Peste câțiva ani, viața a îndepărtat-o de casă, purtând-o din sălile de curs ale Universității Princeton, unde a descoperit cum e să fii singura femeie de culoare dintr-o încăpere, până în biroul elegant dintr-un zgârie-nori de sticlă, unde a lucrat și a fost apreciată ca avocat corporatist – și unde, într-o dimineață de vară, și-a făcut apariția un student la drept, pe nume Barack Obama, dându-i peste cap toate planurile pe care și le făcuse cu atâta minuțiozitate.

În această carte, pentru prima dată, Michele Obama descrie primii ani ai căsniciei sale, când încerca să găsească echilibrul între carieră și ascensiunea rapidă în politică a soțului ei. Ne dezvăluie detalii intime din discuțiile pe care le-au purtat înainte de candidatura lui Barack Obama la președinție și impresii despre rolul pe care ea l-a jucat în campania lui electorală, ca o figură populară, dar și foarte des criticată. Cu un stil narativ grațios, presărat cu umor și o sinceritate neobișnuită, Michelle Obama ne oferă o poveste vie din culisele vieții ei, relatând secvențe neștiute despre lansarea istorică a familiei ei pe scena internațională, precum și din viața lor ca familie prezidențială, de-a lungul celor opt ani spectaculoși petrecuți la Casa Albă – în care și-a descoperit propria țară, iar America a descoperit-o pe ea.

Povestea mea ne poartă prin bucătăriile modeste din Iowa și prin sălile de bal de la Palatul Buckingham, prin momente de durere sfâșietoare și ambiție fără limite, aducându-ne aproape de sufletul unei figuri unice, inovatoare a istoriei, în timp ce se străduiește să trăiască autentic, punându-și forța și vocea în serviciul unor idealuri mai înalte. Spunându-și povestea cu sinceritate și îndrăzneală, ne aruncă o provocare nouă, celorlalți: Cine suntem și cine dorim să devenim?

„Sunt multe lucruri pe care încă nu le știu despre America, despre viață, despre ce ar putea să aducă viitorul. Dar mă cunosc pe mine însămi. Tatăl meu, Fraser, m‑a învățat să muncesc din greu, să zâmbesc des și să mă țin de cuvânt mereu. Mama mea, Marian, mi‑a arătat cum să judec singură lucrurile și cum să‑mi fac vocea auzită. Împreună, în apartamentul nostru înghesuit din sudul orașului Chicago, ei doi m‑au învățat să descopăr ceea ce e important în povestea noastră, în povestea mea, în marea poveste a țării noastre. Chiar dacă nu e totul frumos sau perfect. Chiar dacă este mai real decât ai vrea să fie. Povestea ta este tot ce ai, tot ce vei avea vreodată. Este ceva ce merită prețuit.”


Carti similare cu Povestea mea

Amintiri si povesti mai deocheate

Amintiri si povesti...

de Neagu Djuvara

mai mult
O librărie în Berlin

O librărie în Berlin

de Françoise Frenkel

mai mult
Darul vulturului

Darul vulturului

de Carlos Castaneda

mai mult



Recenzii

abookaffair abookaffair pe 2019-03-09 11:09:06 Rating:

Daca o carte este pe lista de lectura a lui Barack Obama, atunci cu siguranta va fi si pe lista mea. Inca nu am reusit sa le citesc pe toate preferatele lui, insa a trebuit sa incep cu Povestea mea a lui Michelle Obama.

Stiu ca a trecut 8 Martie, insa Michelle Obama nu ne vorbeste despre cum e sa fii o femeie, ci cum este sa fii un om puternic, inainte de toate, care poate creste la...

Citeste mai mult

Patricia Lidia Patricia Lidia pe 2018-12-25 19:30:35 Rating:

Dacă această carte ar fi apărut înainte de candidatura lui Barack Obama la prezidențiale, cu certitudine Michelle Obama ar fi putut fi acuzată că încearcă să îi influențeze pe alegători, prezentându-ne un om senzațional, care a pornit de jos, foarte jos, a luptat pentru drepturile celor vulnerabili, și a ajuns pe propriile forțe un nume de rezonanță în lumea politică. Dar această carte a...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

abookaffair
Recenzii: 9
Carti citite: 2

Patricia Lidia
Recenzii: 37
Carti citite: 57

andres
Recenzii: 74
Carti citite: 289