Jurnalul Annei Frank

scrisa de Anne Frank

Jurnalul Annei Frank de Anne Frank Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Jurnalul Annei Frank 36.96 lei *
Jurnalul Annei Frank 39.9 lei *
Jurnalul Annei Frank 39.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Anne Frank
Traducator (i): Gheorghe Nicolaescu
Numar de pagini: 344 pagini
ISBN: 978-973-50-3283-8
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Pentru prima oara in romaneste versiunea definitiva a Jurnalului, tradusa dupa originalul neerlandez

Povestea tragica a Annei Frank e bine cunoscuta. Impreuna cu familia ei si alti cunoscuti evrei, Anne a stat ascunsa timp de doi ani (6 iulie 1942–4 august 1944), de teama deportarii in lagar, in asa-numita Anexa a sediului firmei patronate de tatal sau, in Amsterdamul ocupat de germani. Avea 13 ani cand a intrat in Anexa. A tinut aici un jurnal (inceput anterior, in 12 iunie 1942), devenind la un moment dat constienta ca el va reprezenta un document important dupa ce razboiul se va sfarsi. In 4 august 1944, asadar nu mult dupa debarcarea Aliatilor in Normandia, cand finalul recluziunii parea foarte aproape, Anne si ceilalti sapte locatari ai Anexei sunt arestati si mai tarziu deportati cu ultimul transport spre Auschwitz. Cu exceptia lui Otto Frank, toti vor muri. Anne si sora ei se sting de tifos la Bergen-Belsen in februarie sau martie 1945. Eliberat din lagarul de la Auschwitz, tatal Annei va publica si va face cunoscut in toata lumea jurnalul fiicei sale.

Anne Frank este un nume familiar chiar si pentru cei care nu au citit Jurnalul. Il poarta strazi, scoli de pe toate meridianele. Il poarta mult vizitatul muzeu din Amsterdam si fundatia care l-a organizat in imobilul unde se afla Anexa secreta.
Anne Frank si jurnalul ei figureaza pe mai toate listele de excelenta ale veacului XX privitoare la personalitati si la carti - Cei mai importanti oameni ai secolului, Cele mai bune carti publicate in secolul XX, Operele literare definitorii pentru acelasi secol, ca sa numim doar cateva din multele topuri stabilite de specialisti, de ziaristi ori chiar de marele public.

Din 1947, cand s-a publicat pentru prima oara in Tarile de Jos, Jurnalul Annei Frank a fost tradus in peste 65 de limbi. S-a vandut in intreaga lume in peste 30 de milioane de exemplare.

La celebritatea Jurnalului au contribuit neindoielnic adaptarile sale teatrale si cinematografice, faptul ca a devenit materie de studiu in multe scoli din lume, ca a fost obiectul unor analize subtile, dar si tinta unor vehemente atacuri.

„Era o tanara scriitoare minunata. Era cineva la cei treisprezece ani ai ei. Parca ai vedea, la viteza marita, un film cu un fat care capata brusc chip si incepe sa stapaneasca lucrurile... dintr-odata, descopera reflectia, brusc, face portrete, schite de personaje, si iata lungi intamplari complicate, povestite atat de frumos, incat par sa aiba in spate zeci de ciorne. si fara intentia otravita de-a fi interesanta sau profunda. Este ea insasi... Ardoarea, spiritul care o anima - mereu activ, punand mereu lucrurile in miscare... E ca o surioara pasionala a lui Kafka, este fetita lui pierduta.“ (Philip Roth, The Ghost Writer)


Carti similare cu Jurnalul Annei Frank

Supraviețuitoarea

Supraviețuitoarea

de Alexandra Oliva

mai mult
Africa, dragostea mea

Africa, dragostea mea

de Corinne Hofmann

mai mult
Povestea mea

Povestea mea

de Michelle Obama

mai mult



Recenzii

buciuradu buciuradu pe 2015-08-12 14:52:05 Rating:

Lectura m-a dus in lumea acelor ani de razboi si am fost si eu un clandestin alaturi de cele 8 persoane din Anexa. Avand in minte deznodamantul, pentru inceput mi-a fost greu sa zambesc la momentele frumoase, dar nu a durat mult pana cand am fost prins de lectura si traiam fiecare pagina fara a gandi ce urmeaza. Speram doar ca totul sa se termine cat mai repede si Anexa sa ramana doar o...

Citeste mai mult

Gavrilut Roxana Gavrilut Roxana pe 2014-08-02 20:27:22 Rating:

O carte ce merită citită, în primul rând din cauza soartei tragice pe care a avut-o autoarea Anne Frank în anul 1945, în cel de al Doilea Război Mondial.
Annelies Marie ,,Anne’’ Frank, născută la 12 iunie 1929, Frankfurt am Main, decedată în martie 1945 în Bergen-Belsen, a fost o fată care şi-a pierdut cetăţenia germană în exilul olandez,căzând victimă genocidului nazist din cel...

Citeste mai mult

andres andres pe 2012-04-22 23:29:14 Rating:

“Iubire, ce este iubirea? Cred ca iubirea este ceva ce, de fapt, nu se poate traduce in cuvinte. Iubire inseamna sa intelegi pe cineva, sa tii la cineva, sa impartasesti cu el fericirea si necazul. Si, la toate astea, se aduga mai devreme sau mai tarziu si iubirea fizica. Ai impartit ceva, ai oferit ceva, ai primit ceva. Si daca te casatoresti sau nu, daca ai un copil sau nu, daca ti-ai...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

Kadia pe 15.02.2012 15:17:48

cand am fost in Amsterdam am ocazia sa vizitez casa in care a stat ascunsa si acum imi pare tare rau ca am preferat muzeul figurinelor de ceara. Imi aduc aminte ca puteai sa vezi chiar si pagini
originale din jurnalul Anei. Poate voi mai ajunge in Amsterdam si voi avea din nou ocazia sa vizitez locul in care fata si-a scris povestea. Intre timp am sa caut cartea.


Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Patricia Lidia
Recenzii: 37
Carti citite: 57

andres
Recenzii: 74
Carti citite: 289

Iulia H.
Recenzii: 0
Carti citite: 6