Inima-i un vanator singuratic

scrisa de Carson McCullers

Inima-i un vanator singuratic de Carson McCullers Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Inima-i un vanator singuratic 9.49 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Carson McCullers
Numar de pagini: 312 pagini
ISBN: 978-973-46-3730-0
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Romanul Inima-i un vinator singuratic este construit in jurul lui John Singer, un surdomut care devine, paradoxal, confidentul ideal al mai multor personaje neobisnuite: un proprietar de cafenea insingurat, Biff Brannon, un medic de culoare prea cult pentru a izbuti sa se faca inteles de familia sa, Benedict Mady Copeland, un agitator socialist alcoolic si pe jumatate dement, Jake Blount, si o adolescenta saraca, Mick Kelly, care-si afla consolarea in muzica. Fiecare dintre personajele in mintea carora patrunde autoarea este in felul lui un inadaptat, chiar si aparent normala Mick Kelly. Reusind sa surprinda izolarea individului, in jurul careia graviteaza intreaga conditie umana, si dovedind un simt acut pentru tensiunile rasiale din sudul Statelor Unite, Carson McCullers tese o poveste obsedanta, memorabila, facind sa razbata vocile celor respinsi de societate, ale celor uitati, ale celor abuzati. Romanul a fost ecranizat in 1968, filmul avindu-l ca protagonist pe Alan Arkin.

„Traiesc inconjurata de oamenii pe care ii creez si asta mi-a facut mereu singuratatea absoluta mai putin apasatoare.” (Carson McCullers)

„Cel mai impresionant aspect al romanului Inima-i un vinator singuratic este surprinzatoarea umanitate care ii permite unui scriitor alb, pentru prima data in fictiunea sudista, sa trateze personajele de culoare cu aceeasi usurinta si nepartinire ca pe cele de aceeasi rasa cu ea. Acest lucru nu poate fi pus pe seama stilului sau parerilor politice, ci pare sa provina dintr-o anumita atitudine fata de viata.” (The New Republic)

„Inima-i un vinator singuratic are o forta, o impulsivitate si o siguranta remarcabile. Arta lui Carson McCullers seamana cu un tablou de Van Gogh populat cu personaje din scrierile lui Faulkner.” (The New York Times Book Review)


Carti similare cu Inima-i un vanator singuratic

Orasul

Orasul

de William Faulkner

mai mult
Umbra regelui

Umbra regelui

de Maaza Mengiste

mai mult
Neinfrantii

Neinfrantii

de William Faulkner

mai mult



Recenzii

Răzvan Mirică Răzvan Mirică pe 2018-01-04 12:24:15 Rating:

Romanul sintetizează unele dintre cele mai importante probleme ale omenirii și efectele acestora în timp. Lumea, guvernată de preconcepție, îngenunchează oamenii și îi ,,educă”, folosind trecutul ca pe un indicator clar pentru verosimilitatea discriminării. Prin bezna stereotipiei, mai răsar fire de lumină, care pun la îndoială realitatea neînduplecată. Forța acestei povești se materializează...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!